Traditioner

Trollgården uppmärksammar traditioner såsom jul, påsk, midsommar m.m. för att föra kulturarvet vidare till barnen.

" I förskolans uppdrag ingår att såväl utveckla barns förmågor och barns eget kulturskapande som att överföra ett kulturarv - värden, traditioner och historia, språk och kunskaper - från en generation till nästa." Lpfö98

Nedan följer våra egna traditioner:

Bergatrollen har egna traditioner som är mycket uppskattade av både barn och vuxna.

Julius/Juliette

När julen nalkas på Trollgården kommer tomtenissen Julius på besök och är hos oss under hela december. Han är väldigt busig!! I år 2015 är det Juliette som är på besök.

Lilla trolloppet

20130312-101321trolloppet.jpg

För att uppmärksamma Vasaloppet har Trollgården sin variant som heter "Lilla trolloppet".

Sommarfesten

Vi har sommarfest på Trollgården, då träffas barn, föräldrar, syskon och pedagoger en kväll och grillar tillsammans. På sommarfesten brukar vi även tacka av de barn som ska börja på skolan till hösten

Valludden

p1040554valludden.jpg

En annan tradition vi har på Trollgården är Valludden. Då får de barn som ska börja skolan till hösten, åka till en mysig stuga med övernattning vid sjön Ottnaren. Kvällen på Valludden genomsyras av ett tema, olika teman varje år. Pedagogerna förvandlar sig till olika karaktärer inom temat. En kväll som man inte vill ska ta slut!!

Älgjakt

20120927-102800algjakt.jpg

Barn och pedagoger åker varje höst till skogen för att jaga älg. Barnen har med sig sina bössor och en av pedagogerna agerar älg. Jaktlyckan är god varje år! Vi avslutar älgjakten med en lunch som tillagas över öppen eld.