Trollgårdens förskola

Småskaligt, tryggt och personligt

Hållbar utveckling

En hållbar utveckling tillfredsställer dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillfredsställa sina behov.

Verksamheten

På Trollgårdens förskola vill vi att hållbar utveckling ska genomsyra hela verksamheten i allt från mat till lärande. Vi har t.ex. miljöveckor varje år och är "grön flagg" certifierade.Grön flagg är Sveriges största nätverk för hållbar utveckling.

Verktyget Grön Flagg ger barn och unga fantastiska förutsättningar att arbeta aktivt med hållbar utveckling på ett roligt och engagerande sätt. Grön Flagg innebär att alla blir delaktiga i hållbarhetsarbetet – samtidigt som man jobbar mot mål och riktlinjer i läroplaner. Grunden i Grön Flagg är inflytande – allt arbete inom Grön Flagg utgår från barnens och elevernas idéer och nyfikenhet. Grön Flagg är också ett bra sätt för skolan och förskolan att visa upp sitt hållbarhetsarbete för omgivningen.

http://www.hsr.se/det-har-gor-vi/land/i-skolan-och-forskolan-gron-flagg

Maten

På Trollgårdens förskola serverar vi hemlagad näringsrik mat som lagas på plats av vår kokerska. Vi satsar mycket på att använda så mycket kravodlad och ekologisk mat som möjligt. Och har ett stort utbud av ekologiska och kravmärkta varot i vårt kök Vi användar bl.a ekologiska mejeriprodukter, ekologiska rotfrukter, grönsaker och frukter, ekologiska ägg och falukorv. Vi använder närproducerat kött från Bernhadssons gårdskött http://www.gardsnara.se/gavleborg/bernhardssons_gardskott och vår kokerska bakar även eget bröd. Varje dag äter vi mat som är lagad med tankje på miljö, hälsa och hållbar utveckling.

 

/20130516-122921.jpg

Välkommen

Trollgårdens förskola

Årsundavägen 960

81022 Årsunda

Tel: 026-291064

trollgarden@hos.sandnet.se

Förskolechef Malin Öhlander

/gron-flagg.jpg

Links

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)